Доступність посилання

ТОП новини

Журналістці Катерині Сергацковій надали українське громадянство


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України журналістці Катерині Сергацковій, яка народилася в Росії і вже багато років живе в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко зазначив, що, згідно з законодавством, президент приймає рішення про прийняття до громадянства України видатних осіб, які мають заслуги перед державою.

«Ви це заслужили своєю мужньою позицією і в Криму, і коли їздили в Донецьк та боролися за правду. Ви маєте заслуги перед Україною, тому Україна вас конче потребує», – сказав Порошенко, зауваживши про важливість донесення об’єктивної інформації російською мовою.

Президент також повідомив, що має намір ініціювати законодавчі зміни для спрощення процедури прийняття до громадянства та надання політичного притулку громадянам, які переслідуються на батьківщині, зокрема росіянам.

«Катерина Сергацкова громадянка України. Як журналіст вона зробила для України більше, ніж багато українців», – написав речник президента Святослав Цеголко у своєму twitter.

27-річна Катерина Сергацкова народилась у Росії. З початку окупації Криму та агресії на Донбасі активно висвітлювала події в українських та деяких російських виданнях, зокрема в «Українській правді», «Фокусі», українському Esquire та російському Snob.ru.

XS
SM
MD
LG