Доступність посилання

ТОП новини

Тринадцята «пряма лінія» з Путіним: більшість росіян впевнені, що президент їм допоможе


Володимир Путін під час «прямої лінія» 25 квітня 2013 року
Володимир Путін під час «прямої лінія» 25 квітня 2013 року

У Путіна, як і у Сталіна, свої ритуали – політолог

Москва – Сьогодні у Росії відбудеться традиційна щорічна «пряма лінія» з президентом Володимиром Путіним. Він спілкуватиметься з росіянами 13-й раз. Транслювати цей захід будуть федеральні теле…і радіоканали. Як прогнозують політологи, цього разу в центрі уваги будуть внутрішні питання. Війна в Україні, участь у ній російських військ, економічна криза у Росії, найімовірніше, залишаться в «тіні».

ЗАВАНТАЖИТИ

«Пряму лінію» з Володимиром Путіним проведуть у студії в центрі Москви. Крім власне ньюсмейкера, будуть присутні 260 осіб. Це – відомі політики, громадські діячі, журналісти. Уже кілька днів колл-центр приймає запитання російському президентові. Здебільшого людей цікавлять питання ЖКГ, соціальні гарантії та зовнішня політика. На думку російського політолога Володимира Прибіловського, гарячу тему подій в Україні спробують звести нанівець, а питання пенсій обговорять.

Якісь складні питання про участь р:осійських військ, кадировських бойовиків у воєнних діях на території України – це буде заминатися. Особливо, що стосується виплат матеріальної компенсації сім'ям загиблих
Володимир Прибіловський

«Я думаю, що якісь дійсно складні питання про участь російських військ, кадировських бойовиків у воєнних діях на території України – це буде заминатися, тому що це невигідні питання. Особливо, що стосується виплат матеріальної компенсації сім'ям загиблих, тому що російські війська нібито в цьому участі не беруть. А взагалі я впевнений, що будуть питання про пенсійну систему, зокрема про вік виходу на пенсію», – прогнозує Володимир Прибіловський.

«Путін у небесах піднімає Росію з колін, дає відсіч підступам США»

Дмитро Орєшкін
Дмитро Орєшкін

Спілкування Володимира Путіна з громадянами триває, як правило, кілька годин. Навіщо господарю Кремля при високих рейтингах підтримки подібний формат? Політолог Дмитро Орєшкін вважає, що це – не більше, ніж ритуал і порівнює нинішнього російського президента з Йосипом Сталіним.

Чим вище злітає Путін, чим далі він від реального життя, тим йому корисніше, тому що він там у небесах піднімає Росію з колін
Дмитро Орєшкін

«Чим вище злітає Путін, чим далі він від реального життя, тим йому корисніше, тому що він там у небесах піднімає Росію з колін, він дає відсіч підступам Сполучених Штатів, він гарантує нам безпеку і мирне небо над головою. Товариш Сталін не зловживав спілкуванням з народом, але свято дотримувався ритуалів. У Путіна теж є ритуал, він повинен його дотримуватися. Ось ці спілкування з народом символізують те, що він тримає руку на пульсі, не відривається від трудящих мас і не дрімає, а думає про долю Батьківщини», – не без іронії зауважує Дмитро Орєшкін.

Більшість росіян впевнені – якщо їм вдасться додзвонитися до президента, він допоможе. На одній з минулих «прямих ліній» пенсіонерка із Самари Неллі Сіоткіна попросила Володимира Володимировича підвищити пенсію. Він дослухався.

Але зрештою доручення президента не тільки не виконали, а й знизили пенсію, яка сьогодні зараз менше ніж на долар перевищує прожитковий мінімум.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG