Доступність посилання

ТОП новини

Зарплата народного депутата складає 6109 гривень – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявляє, що з 1 квітня заробітна плата народного депутата складає 6109 гривень. Про це він написав у своєму «Фейсбуці».

Гройсман пояснив, що, згідно зі статтею 33 закону «Про статус народного депутата України», зарплата члена парламенту прирівняна до зарплати членів Кабінету міністрів. До 1 квітня діяло обмеження заробітної плати семи мінімальними окладами для членів Кабміну, народних депутатів та інших посадових осіб, що склало 8526 гривень. Скасування цього обмеження 2 березня цього року Володимир Гройсман підтвердив.

«У той же час, ще раніше, постановою Кабінету міністрів України від 14 лютого 2015 року № 43 «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році» встановлено, що у 2015 році місячна заробітна плата народних депутатів України нараховується у розмірі посадового окладу членів Кабінету Міністрів України, що становить на сьогоднішній день 6109 гривень. Відповідно до цього я підписав розпорядження, яким з 1 квітня розмір заробітної плати народних депутатів становить 6 109 гривень», – зазначив голова Верховної Ради.

Раніше колишній народний депутат Андрій Павловський повідомив у своєму «Фейсбуці», що зарплата парламентаря з 1 квітня зросла до 17,5 тисяч гривень. Цю інформацію у Верховній Раді згодом спростували.

XS
SM
MD
LG