Доступність посилання

ТОП новини

У Росії чільний посадовець звинувачує опозицію в пожежах у Сибіру


Після пожежі в одному з сіл Забайкалля, фото 15 квітня 2015 року
Після пожежі в одному з сіл Забайкалля, фото 15 квітня 2015 року

Повноважний представник президента Росії в Сибірському федеральному окрузі цієї країни Микола Рогожкін заявив, що в пожежах у Забайкаллі може бути винна опозиція.

Рогожкін заявив на нараді в місті Читі, що пожежі виникають одночасно в кількох місцях, у важкодоступних місцевостях, і припустив, що в регіоні діє група опозиціонерів-паліїв, повідомив із наради міський портал «Чита.ру».

За його словами, щоб дістатися до місць займання, необхідна спеціальна підготовка, і саме опозиціонери могли пройти таку підготовку і здійснити акти саботажу, підпаливши ліс у різних місцях.

Рогожкін також зустрівся з потерпілими від пожеж і порадив їм самим братися до розчищення їхніх згорілих ділянок.

За останніми даними регіонального відділку Державної лісової служби Росії, площа пожеж у Забайкальському краї у п’ятницю, 17 квітня, зросла до 121 тисячі гектарів. Найбільше осередків займання зафіксовано в Читинському районі.

Загалом у Сибіру площа пожеж зросла за добу більш як на 10 тисяч гектарів. На ранок п’ятниці, 17 квітня, в регіоні палало 95 лісових пожеж, 77 із них у Забайкальському краї. На території цього краю, а також у кількох інших сибірських регіонах, які потерпають від пожеж, зокрема, в Хакасії запроваджений режим надзвичайної ситуації. У Хакасії внаслідок цих пожеж загинуло вже не менш як 30 людей.

XS
SM
MD
LG