Доступність посилання

ТОП новини

У Криму в будинку правозахисника провели обшук, вилучили техніку і книжки


У будинку представника контактної групи з прав людини, правозахисника Емір-Усеїна Куку в Ялті, якого затримали вранці 20 квітня, завершився обшук. Про це проектові Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив представник контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров.

За його словами, співробітники правоохоронних органів вилучили техніку і книжки, а самого правозахисника відвезли.

«Обшуку в будинку не було. Вилучили ноутбук Емір-Усеїна і його дружини, його телефон, сім книжок не зі списку забороненої літератури і відвезли», – розповів Джеппаров.

Куди саме відвезли правозахисника, його колезі невідомо.

Як повідомив у Фейсбуці інший представник контактної групи Маммет Мамбетов, Емір-Усеїнові Куку зачитали постанову, згідно з якою він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого статтею 282 Кримінального кодексу Росії «Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності».

За даними Джеппарова, Куку був затриманий вранці 20 квітня на зупинці, ймовірно, представниками російського управління ФСБ в Криму, хоча люди в камуфляжній формі були без розпізнавальних знаків, зазначив він.

Як раніше повідомляли Крим.Реалії, брати Емір-Усеїна Куку при його затриманні спробували зафіксувати те, що відбувається. Однак люди в камуфляжній формі не дозволили їм це зробити. При цьому одному з братів були завдані тілесні ушкодження.

Офіційних коментарів російських правоохоронців у Криму з цього приводу немає.

XS
SM
MD
LG