Доступність посилання

ТОП новини

Молитва за Україну в Європарламенті: патріарх Філарет застеріг від Третьої світової


Зупиніть агресора, поки не почалася Третя світова війна – Філарет у Європарламенті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Зупиніть Путіна, поки не почалася Третя світова війна – Філарет у Європарламенті

Треба зупинити агресора на початку шляху, бо може дійти до Третьої світової – заклик до європейців глави УПЦ Київського патріархату

Брюссель – Молитва за мир в Україні пролунала у каплиці Європейського парламенту. І пролунала вона з вуст патріарха Філарета, предстоятеля УПЦ Київського патріархату, який сьогодні прибув до Брюсселя, де закликав керівників євроустанов та європейських політиків допомогти українцям зупинити російського агресора, спільними зусиллями закрити кордон, підтримати його країну фінансово і допомогти їй вступити до Європейської співдружності.

ЗАВАНТАЖИТИ

Предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет у Брюсселі звернувся до представників Євросоюзу зі закликом зупинити російського агресора, інакше може дійти до Третьої світової війни.

«Мова йде не про локальну війну на сході України, а мова йде про початок можливої Третьої світової війни. І конфлікт в Україні перетвориться у неї, якщо ми не зупинимо агресора на початку його шляху», – заявив Філарет, виступаючи у Європарламенті перед членами Комітету закордонних справ та зв’язків з Україною.

Патріарх нагадав, що Москва, анексувавши Крим, порушила меморандум 1994 року щодо гарантій української незалежності та цілісності. Але й на цьому вона не зупинилася, зауважив предстоятель Української православної церкви, і розпочала підтримку конфлікту на Донбасі своїми військами і зброєю.

«Допоможіть нам закрити кордони з Росією»

Путін заявив нашому президенту, що може підкорити всю Україну, і не лише її, а й країни Балтії – Естонію, Литву та Латвію, а також Польщу й Румунію
патріарх Філарет

«Путін заявив нашому президенту, що може підкорити всю Україну, і не лише її, а й країни Балтії – Естонію, Литву та Латвію, а також Польщу й Румунію», – застеріг Філарет, водночас, кажучи, що є спосіб зупинити Росію: продовжувати щодо неї економічні санкції, але, насамперед, саме ЄС, а не ООН, має допомогти Україні закрити українсько-російські кордони.

Допоможіть нам закрити кордони, а далі вже українці самі на своїй території наведуть лад
патріарх Філарет

«Допоможіть нам закрити кордони, – звернувся настоятель української церкви до Європарламенту, – а далі вже українці самі на своїй території наведуть лад. Ви знаєте, існує ця Мінська угода. Вона підписана, але ж не виконується. А чому? Тому, що кордони відкриті, й Росія постійно поповнює зброєю Донбас, сепаратистські сили. Якщо ми зосередимо спільні зусилля на цій ділянці, то зможемо припинити дії агресора на майбутнє».

Водночас, патріарх наголосив, що український народ прагне вступу до ЄС, не бажає «повертатися до комунізму» і не хоче війни з російським народом, однак слід створити умови для припинення війн у Європі загалом.

Голова Української православної церкви Київського патріархіту Філарет також мав зустріч з головою європейської дипломатичної служби Федерікою Моґеріні, комісаром із розширення Йоганнесом Ганом і головою Європейської ради Дональдом Туском.

Також планується, що патріарх Філарет зустрінеться з Мартіном Шульцем, президентом Європарламенту та Александром Вершбоу, заступником генерального секретаря НАТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG