Доступність посилання

ТОП новини

Киян запрошують до Американського дому на виставки, концерти і дискусії


Лекції, концерти та виставки в Американському домі – безкоштовні

Сполучені Штати вирішили стати ближчими до України. 22 квітня у Києві розпочинає роботу Американський дім. Планується, що це буде культурно-освітній центр та простір для спілкування. Напередодні відкриття на прес-тур запросили Радіо Свобода, аби продемонструвати, що цікавого українці можуть знайти в Американському домі.

Американський дім відкриє двері відвідувачам освітньою презентацією про роль музеїв у наближенні соціальної справедливості. Далі запрошують киян взяти участь у дискусії про те, як вижити музичному бізнесу за сучасних умов. Багато корисного знайдуть для себе і абітурієнти – Американський дім планує інформувати усіх охочих, як вступити до коледжу чи університету в США. Наприкінці місяця – джазовий концерт за участі квартету Павла Литвиненка.

Киян запрошують до Американського дому: безкоштовні виставки, концерти і дискусії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00


Простір виглядає досить сучасно. На першому поверсі є кімната для картинної галереї, там уже розмістилась експозиція українсько-американського митця Якова Гніздовського. Планується, що експозиції оновлюватимуть, аби показати відвідувачам якомога більше усього.

Окрім того, Американський дім працюватиме і як простір для роботи та генерації ідей – відвідувачам пропонують ноутбуки, інтерактивні дошки, вільний інтернет. Є також велика зала із екраном, тут проводитимуть освітні лекції та воркшопи. Над дизайном приміщень також працювала «Ізоляція» – платформа культурних ініціатив, митці якої були змушені свого часу тікати з Донецька через вандалізм бойовиків.

За словами директора Американського дому Крісті Енн Гофланд, центр хоче прислухатись до того, що цікаво і потрібно українцям.

«Ми плануємо цілу низку різних подій. Працюємо над тим, щоб зробити технічно сучасний простір, дружній до усіх», – каже вона

Вхід та всі заходи є безкоштовними в Американському домі

Американській дім не коштуватиме українцям ні копійки: усі виставки та концерти абсолютно безкоштовні. Приходити можуть усі бажаючі, попередньо обравши у розкладі цікавий захід. Разом із тим, платних мовних курсів не планують. Замість цього киян запрошують на тематичні зустрічі з носіями мови – спілкуючись про бізнес, мистецтво та життя мову вчити цікавіше.

Єдине, що може спершу збентежити – це контроль на вході до приміщення. Із собою треба мати документ, що засвідчує особу. Окрім того, відвідувачів попросять пройти крізь металеві рамки – усе з міркувань безпеки.

Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Показати журналістам Американський дім напередодні офіційного відкриття прийшов і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. За його словами, спілкування у такому невимушеному вільному просторі налагодить спілкування не лише між українцями та американцями, але і всередині власне українського суспільства. Він додав, що такі культурно-освітні ініціативи – це платформа для діалогу. Наступні роки, коли технічні можливості Американського дому розширяться, він обіцяє залучати українців із інших частин України – об’єднувати людей через комунікацію.

«Це символ нашої відданості у тому, щоб підтримувати українців, ваше суспільство і всього, що робить українців такими екстраординарними», – сказав посол.

Пайєтт також додає, що особисто він із задоволенням відвідав би дискусію про те, як реалізувати шанс, який українці здобули на Майдані та які практичні суспільно-політичні зміни за цим стоять.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG