Доступність посилання

ТОП новини

Рада ратифікувала фінансову угоду про 200 мільйонів євро на відбудову Донбасу


Україна має ще 200 мільйонів євро позики на відновлення Донбасу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Україна має ще 200 мільйонів євро позики на відновлення Донбасу

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». За це віддали голоси 263 депутати.

Угода регулює процедуру одержання Україною позики загальним обсягом у 200 мільйонів євро. Окрім того, угода прописує, на відновлення яких об’єктів інфраструктури звільнених територій Донбасу будуть витрачені ці кошти.

Співдоповідач щодо ратифікації угоди, депутат Ганна Гопко зазначила, що необхідно розробляти прозорі процедури спрямування кредитних коштів, аби максимально ефективно відновити звільнені частини сходу України.

«Щоб ті проекти, які будуть подаватись місцевими громадами, сприяли найбільш ефективному розвитку регіонів, проект планують реалізувати упродовж 2015–2020 років», – пояснила голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

Вона також додала, що оскільки Україна продовжує позичати гроші в міжнародних партнерів, Україна має відповідально їх витрачати та продумувати, яким чином кошти віддаватиме.

За даними українського уряду, загальна сума руйнувань на Донбасі, із урахуванням об’єктів житлово-комунальної, соціальної інфраструктури, складає понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Ці дані наведені у збірці «Чорна книга Кремля»: інформація, що у ній міститься, отримана від центральних органів влади України і зведена станом на початок лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG