Доступність посилання

ТОП новини

Шахтарі, що протестують, пройшли крізь охорону і наблизилися до адміністрації президента


Близько тисячі шахтарів, які прийшли у середу вранці передати свої вимоги керівництву держави в центрі Києва, пройшли пост охорони на вулиці Банковій біля адміністрації президента і наблизилися до будівлі, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна». Протестувальники голосно стукають шоломами і кричать «Антимайдан», а також «Слава Україні!».

Біля будівлі адміністрації перед шахтарями вишикувалося кілька кордонів міліції. До охорони правопорядку залучено також бійців Нацгвардії.

21 квітня у Києві відбувся третій з’їзд шахтарів України, що ухвалив постанову, в якій міститься звернення до президента України про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

З’їзд шахтарів, у якому взяли участь близько 800 делегатів, також вимагає скликати засідання РНБО, на якому має бути вироблено заходи з урегулювання кризової ситуації у вугільній галузі.

У постанові з’їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету України, в якому має бути передбачена необхідні витрати на держпідтримку галузі.

У разі повного ігнорування постанови з’їзду шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

XS
SM
MD
LG