Доступність посилання

ТОП новини

У президента пропонують шахтарям приєднатися до напрацювання реформ у галузі


Шахтарським профспілкам пропонують приєднатися до напрацювання урядової концепції з реформування вугільної галузі. Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

«Під час дискусії ми обговорювали питання того, що в коаліційній угоді вказаний підхід щодо підтримки та реформування вугільної промисловості. Шахтарі вимагають, щоб ці підходи були реалізовані і Кабінетом міністрів, і Верховною Радою. На цій зустрічі був присутній перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості, який довів до шахтарів, що розроблена концепція реформування вугільної промисловості, і запропонував представникам профспілок приєднатися до опрацювання цієї концепції для того, щоб вийти на реалізацію конкретної програми», – розповів Ковальчук.

Разом з тим, перший заступник глави адміністрації президента висловив впевненість, що протягом певного терміну часу профільне міністерство відпрацює відповідну програму і вона буде затверджена Кабінетом міністрів, і потім буде успішно реалізовуватись.

За його словами, також відповідні рішення повинна ухвалити Верховна Рада, тому що основна концепція, яка розглядається сьогодні щодо реформування вугільної промисловості, фокусується на забезпеченні коштів, які виділені не стільки на погашення заборгованостей з заробітної плати, а якраз на забезпечення сталої роботи перспективних шахт.

Сьогодні шахтарі проводять у Києві акцію протесту.

XS
SM
MD
LG