Доступність посилання

ТОП новини

Парубій заявляє, що Росія готує його викрадення для показового суду


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій у кулуарах заявив про те, що ФСБ Росії готує його викрадення.

За його словами, він має підтверджену з кількох джерел інформацію, що його хочуть вивезти до Росії, аби провести показовий суд, як з незаконно утримуваною українською льотчицею Надією Савченко.

Парубій вважає, що це потрібно президенту Росії Володимиру Путіну, щоб у такий спосіб «підживити антиукраїнську пропаганду та посилити інформаційну війну».

Перший заступник голови Верховної Ради додає, що його не здивувала ця інформація, адже лише за період революції він отримував 5 подібних погроз, утім наразі мова йде про викрадення.

«Зараз інформація стосується власне викрадення для перевезення в Росію, для проведення публічного показового процесу до 2 травня – подій у Одесі та до 9 травня», – зазначив він.

За його словами, для викрадення ФСБ підготувала в Україні дві групи виконавців, кожній виділили бюджет у розмірі 10 мільйонів доларів, вивозити планують через Чернігів.

Підтвердження цієї інформації наразі немає. Російська сторона ще не коментувала ці заяви.

Вчора видання «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомила, що українські спецслужби мають інформацію про можливу спецоперацію ФСБ Росії проти першого віце-спікера Андрія Парубія та голови парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського.

Наразі безпекою Андрія Парубія опікується державна охорона.

XS
SM
MD
LG