Доступність посилання

ТОП новини

Кремль шукає шляхи звільнення Савченко? (Огляд преси)


Міжнародний резонанс цієї справи таки вплинув на російську владу, яка почала намацувати шляхи для відступу

Політичний тиждень, що добігає кінця, виявився доволі активним. У парламенті дала чергову тріщинку коаліція, а президент проанонсував проведення в Україні референдуму про вступ до НАТО. Утім, як переконує експерти газети «Сегодня», найближчим часом коаліція не розпадеться. Адже її розпад означає або формування нової більшості, або взагалі перевибори парламенту.

Кремль шукає шляхи звільнення Савченко? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Росія почала шукати шляхи звільнення Надії Савченко, констатує газета «Україна молода». Видання пише, що попри те, що захист Савченко неодноразово надавав докази її невинуватості, а сама вона стала народним депутатом України, делегатом ПАРЄ, її продовжують утримувати за ґратами. Утім, як зазначає газета, міжнародний резонанс цієї справи таки вплинув на російську владу, яка почала намацувати шляхи для відступу, намагаючись зберегти обличчя. Днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив обережну думку, що Савченко може потрапити під амністію згідно з Мінськими угодами. Газетярі вважають, що російська влада всілякими шляхами намагатиметься схилити Надію до «мирової» – визнання своєї вини в обмін на зменшення терміну чи амністію. Про те, чи може на це погодитися Надія Савченко, і чим це може їй загрожувати, йдеться в статті «Амністія лиш сниться».

Захід не поспішає поставляти Україні озброєння, незважаючи на наполегливі прохання Києва. США і ЄС обмежуються позашляховиками, бронежилетами та засобами зв'язку. Тижневик «Фокус» розбирався, хто і чому виступає проти поставок летального зброї. Зокрема, як зауважує видання, зниження інтенсивності бойових дій посилило переконаність Парижа і Берліна в тому, що конфлікт можна вирішити мирним шляхом. З іншими причинами видання знайомить у статті «Приходьте завтра».

Дописувач тижневика «Новое время» переконує, що подолання символів радянського минулого не повинно відволікати від головного – реформ. Адже без них Україна нагадуватиме 2005 рік, коли реформи замінила ющенківська історична політика. Як би тепер виглядали України, її армія, економіка і рівень життя, якби Віктор Ющенко замість того, щоб займатися історією, впроваджував справжні реформи, запитує автор. Втручалася б у такому випадку Росія в українські справи? Сподівання на краще у дописувача газети базуються на тому, що в сучасних умовах історичний час рухається швидше. І Україна скористається помилками минулого.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG