Доступність посилання

ТОП новини

У МВС не бачать підстав забороняти масові заходи в Одесі на травневі свята


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не бачить підстав забороняти масові заходи під час травневих свят в Одесі, на які припадають і роковини трагедії у Будинку профспілок. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

У відповідь на запитання, чи розглядає уряд імовірність заборонити проведення масових заходів в Одесі 2 травня, Аваков зазначив: «Питання забезпечення громадського порядку в період травневих свят обговорювалося на відео-селекторній нараді за участю регіонів і під головуванням премʼєр-міністра на цьому тижні. Серед поставлених завдань керівництву місцевих органів державної влади – проаналізувати суспільну та безпекову ситуацію, і за необхідності, за умови виникнення реальної загрози, звернутися у суд з клопотанням про обмеження або заборону відповідних заходів».

«Я сьогодні не бачу в Одесі підстав для того, щоб забороняти заходи», – додав Арсен Аваков.

У СБУ у пʼятницю не виключили, що проросійські сили в Одесі 2 травня можуть спробувати дестабілізувати ситуацію. Але, як запевнив у коментарі агентству «Українські новини» начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, відомство розробило план дій із гарантування безпеки в Одесі, особливо напередодні, у день і після 2 травня.

Раніше уряд доручив правоохоронним органами посилити заходи безпеки в Україні на травневі свята.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 осіб, загинули 48 осіб.

XS
SM
MD
LG