Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську голодують студенти театрального коледжу та їхній звільнений викладач


Cтуденти-театрали голодують на знак протесту проти режиму коледжу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Семеро студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу оголосили голодування на знак протесту проти звільнення з роботи їхнього викладача, режисера Дніпропетровського молодіжного театру «Віримо!» Володимира Петренка, а також відрахування з коледжу двох однокурсників. Висловити свій протест студенти разом із й колишнім викладачем прийшли у п’ятницю до Дніпропетровської обласної ради.

На знак протесту проти дій керівництва коледжу, призначеного обласною радою, режисер Володимир Петренко приніс до будівлі облради всі свої нагороди й відзнаки, отримані свого часу від обласної влади, і припросив учнів знищити їх. Порвані на шматки подяки та грамоти склали у сміттєвий пакет. Рамочки від знищених грамот передали представникам Спілки театральних діячів – «для майбутніх нагород».

За словами Володимира Петренка, цей його крок був вимушеним: він вдався до нього через неможливість захистити себе й своїх студентів від звільнень. Режисер розповів, що більш ніж півроку триває його конфлікт із дирекцією коледжу. Його тричі звільняли з посади, як він зазначає, під надуманими приводами і двічі через рішення судів знову відновлювали на роботі.

«Тобі дають ці нагороди, по молодості, думає: що вони означають? Гроші – ні, кар’єрне зростання – ні? Ми думали, що ці знаки – це хоча б повага до мене. Виявилось ні! Тому сьогодні я хочу ці знаки просто знищити, щоб розуміти, що зі мною розрахувались іншою «валютою», – сказав режисер.

Водночас керівник комісії з врегулювання конфлікту в коледжі Ірина Шумик у п’ятницю повідомила Радіо Свобода, що через звільнення викладача та студентів у навчальному закладі вже розпочали перевірку, у понеділок мають оприлюднити перші результати.

Студенти коледжу натомість заявляють, що їхнє голодування триватиме щонайменше 10 днів.

Конфлікт між театральним режисером Володимиром Петренком і адміністрацією Дніпропетровського театрально-художнього коледжу триває з 2014 року. У вересні минулого року студенти вже проводили голодування на захист свого викладача. В адміністрації закладу тоді Радіо Свобода пояснювали, що знаний режисер, лауреат міжнародних фестивалів Володимир Петренко «нехтує дисципліною» і «як педагог не відбувся».

XS
SM
MD
LG