Доступність посилання

ТОП новини

В Україні ідеальні умови для скупки земель за безцінь (огляд преси)


Ідеологи негайного продажу землі в нинішніх умовах фактично відстоюють право тубільців продавати золото за скляне намисто

Глухий кут, у який зайшла війна на Донбасі, емоційна втома людей від неї, економічне падіння й стрімкий обвал рівня життя – все це викликатиме в українців бажання знайти якомога швидше громовідвід. Тобто того, хто й буде визнаний винним у всіх цих негараздах. І чия політична кар’єра відтак неодмінно закінчиться. Усе це було б смішно, якби не було так загрозливо, наголошує «Український тиждень». Логіка політичної боротьби штовхає дві найбільші сили нинішньої влади, очолювані президентом і прем’єром, до взаємного протистояння. Тиск на Ахметова й Фірташа, конфлікт із Коломойським, хай і не смертельний, є свідченням того, що поле для маневрів звужується щодня. Особливо коли враховувати, що докорінно змінювати правила гри керівні персонажі не хочуть. Про те, чим це загрожує, йдеться в статті «Усе за Дарвіном».

В Україні ідеальні умови для скупки земель за безцінь (преса)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення актуальне та необхідне, але чи має воно бути поспішним і супроводжуватися зробленими наспіх підрахунками та прогнозами, запитує «Дзеркало тижня». Видання наголошує, що до початку нової реформи необхідно, щонайменше, закінчити попередню: завершити процес оформлення документації стосовно паїв. Бо на сьогодні в Україні створені ідеальні умови для скупки земель фактично за безцінь. Ідеологи негайного продажу землі в нинішніх умовах фактично відстоюють право тубільців продавати золото за скляне намисто. Йдеться не про заборону продажу власності як такої, а про те, щоб не дати вкотре використати країну, яка задихається в економічній кризі, персонажам, що намагаються змусити громадян продати за безцінь свій останній реальний актив. Ніхто не проти приватизації ринку. Але він має спочатку стати цивілізованим, наголошує тижневик.

За кількістю корупційних скандалів нова влада не поступається попередній. За реакцією на них правоохоронних органів – теж. Тижневик «Фокус» вибрав 10 найгучніших скандалів останнього року навколо чиновників, прокурорів і народних депутатів. Серед них – усунення Миколи Гордієнка від виконання обов’язків голови Держфінінспекції, фігурування прізвища голови Комітету Верховної Ради з питань ПЕК Миколи Мартиненка в корупції, відсторонення наглядовою радою «Укртранснафти» від керівництва компанією лояльного до Ігоря Коломойського менеджера Олександра Лазорка. Про інші корупційні скандали та їхні підсумки тижневик розповідає в матеріалі «Ті ж граблі».

Утім, як переконує «Новое время», в Україні таки починаються справжні реформи. Перша з них – реформа ДАІ. У Київському інституті внутрішніх справ проходять підготовку 2 тисячі новобранців майбутньої патрульної служби України, яка повинна замінити наскрізь корупційну систему Державтоінспекції і стати першою наочною для всіх реформою в країні. Якщо її не зіпсують законодавці. Заголовок статті: «Полісмени замість ментозаврів».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG