Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО повідомляє про значне збільшення числа обстрілів українських позицій


Український військовий у селі Піски, що зазнає постійних обстрілів, фото 23 квітня 2015 року
Український військовий у селі Піски, що зазнає постійних обстрілів, фото 23 квітня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що в неділю, 26 квітня, ситуація в зоні проведення АТО характеризувалася значним збільшенням кількості обстрілів позицій українських військ із боку незаконних збройних формувань.

Від півночі до 18-ї години сепаратисти здійснили вздовж лінії розмежування 46 обстрілів, здебільшого зі стрілецької зброї.

У Донецькій області лише неподалік селища Широкине противник 13 разів відкривав вогонь по опорному пункту українських силовиків, у тому числі з мінометів калібру 120 міліметрів та артилерії калібру 122 міліметри, танка та зенітної установки.

«Поблизу селища Піски злочинці відкривали вогонь із артилерії калібру 122 міліметри і танка, а також 5 разів – із мінометів калібру 120 міліметрів. Також у районі Пісків близько 5-ї ранку відбулося нетривале бойове зіткнення, в ході якого сили АТО відбили напад противника», – заявив речник АТО Сергій Даниленко.

Обстрілів із різних видів зброї також зазнавали позиції українських військ біля населених пунктів Авдіївка, Опитне та Кірове.

А в небі неподалік Авдіївки і Гранітного українські підрозділи зафіксували прольоти двох безпілотників противника.

«У Луганській області російсько-терористичні війська тричі обстрілювали позиції наших військ неподалік населеного пункту Кримське, двічі – біля Щастя і Сокольників», – додав речник.

Відео: Військове телебачення України

Іще з 15 лютого в зоні проведення АТО мав настати режим незастосування зброї, великокаліберну зброю сторони мали відвести від лінії контакту. Але обстріли й бойові дії тривають досі. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну.

XS
SM
MD
LG