Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв землетрусу в Непалі перевищує 3700


Військові Непалу шукають людей під завалами будівель у Бхактапурі, Непал, 27 квітня 2015 року
Військові Непалу шукають людей під завалами будівель у Бхактапурі, Непал, 27 квітня 2015 року

Внаслідок землетрусу в Непалі загинули понад 3700 людей, повідомляє влада країни. При цьому рятувальникам не вдалося дістатися до найбільш постраждалих від землетрусу районів у гірській місцевості, тому влада побоюється, що число загиблих може зрости до п'яти тисяч. Понад 6,5 тисячі людей були поранені.

27 квітня тисячі непальців почали залишати Катманду, столицю Непалу, після двох днів повторних поштовхів і браку води і дров. Уряд Непалу звернувся по міжнародну допомогу після того, як чимало жителів мільйонного Катманду і туристи ночували просто неба протягом двох днів.

У суботу і неділю в Непалі сталося два потужні землетруси. Кількість жертв постійно зростає, бо, як припускає влада, чимало людей досі залишаються під завалами. Крім численних людських жертв, суттєво потерпіла інфраструктура Непалу, головним чином регіон Катманду, зруйновано кількастолітні історичні будівлі.

Землетрус уже назвали найбільшим в Південній Азії за понад 80 років, оскільки він зачепив не лише Непал, підземні поштовхи відчуватися в Індії, Бангладеш, в Пакистані, окремих регіонах Китаю, Тибеті.

XS
SM
MD
LG