Доступність посилання

ТОП новини

Американці запрошують українців в гості


©Shutterstock
©Shutterstock

У центрі Києва відчинив свої двері Американський дім. Виставки, концерти, лекції – американці хочуть, щоб українці більше дізналися про культуру США

У будинку, де колись видавали американські візи відтепер лунатиме джаз і проходитимуть художні виставки та концерти виконавців із США. Сполучені Штати відкрили в серці української столиці Американський культурний центр, щоб довести: їхня країна дала світові не тільки Макдональдз і Кока-Колу, каже Кетрін Гелік з відділу преси, освіти і культури посольства США в Україні.

«Кожна країна хоче показати, що має найкращого в культурі, ми також хочемо. Але у нас не було такого місця, наше посольство досить далеко від центру. Але ми дуже хотіли мати місце, де можна було б спілкуватися з українцями», – Кетрін Гелік.

Керівниця центру Крісті Гофланд вперше потрапила в Україну ще дитиною, 20 років тому, коли її батько викладав у Харківському університеті. Згодом приїхала до Львова, де викладала вже сама. Вона підкреслює, центр буде відкритий для всіх охочих.

«Насправді у нас не було такого місця, де українці і американці могли би зустрічатися, обговорювати якісь ідеї, проводити різні заходи. Завжди були якісь складнощі, щоб організувати, наприклад, зустріч із послом чи концерт. Зараз нарешті у нас є місце, де все це можна зробити. Ми довго над цим працювали і нарешті маємо це прекрасне приміщення», – сказала Крісті Гофланд.

Більшість українців ніколи не бували у Сполучених Штатах. Своє уявлення про цю країну сформували з кіно та телебачення.Американці прагнуть налагодити безпосереднє спілкуванням простих людей двох країн та хочуть розвіяти нав’язані російською пропагандою міфи про Америку, особливо на сході України.

«Ми маємо так звані американські куточки в більшості великих міст України. Я особисто дуже зацікавлений у налагодженні діалогу із регіонами, особливо з Донбасом, адже наші центри в Донецьку і Луганську сепаратисти закрили. Але я б хотів залишити відкритим цей канал спілкування», – ділиться своїми планами посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Американський Дім знаходиться за адресою: Київ, вул. Пимоненка, 6.

Двері відчинені з вівторка по п'ятницю з 12:00 до 21: 00 та у суботу з 10:00 до 18:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG