Доступність посилання

ТОП новини

Савченко перевели до міської лікарні – служба виконання покарань Росії


Надія Савченко в суді 17 квітня 2015 року
Надія Савченко в суді 17 квітня 2015 року

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії повідомляє про переведення української військової Надії Савченко до міської лікарні.

«Савченко сьогодні перевели в 20-у міську лікарню для подальшого спостереження і вироблення тактики подальшого ведення. Стан здоров’я Савченко оцінюється як задовільний», – повідомила представник ФСВП Росії Христина Білоусова.

За її словами, з учорашнього дня Савченко знову стала приймати їжу.

Наразі адвокати Савченко не коментують заяви російської федеральної служби виконання покарань.

27 квітня представники російської президентської Ради з прав людини заявили, що стан здоров’я Савченко викликає занепокоєння.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування. 3 квітня представники Ради з прав людини при президентові Росії повідомили, що Савченко потрохи приймає їжу.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

XS
SM
MD
LG