Доступність посилання

ТОП новини

Пожежу в «Чорнобильській пущі» загасили, радіаційна обстановка стабільна – ДСНС


Зона відчуження, рудий ліс (ілюстраційне фото)
Зона відчуження, рудий ліс (ілюстраційне фото)

Пожежа в «Чорнобильській пущі», розташованій у зоні відчуження, локалізована, рятувальники далі гасять осередки займання в зоні відчуження.

«Станом на 6:00 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контрольована. Гасіння осередків загоряння триває. Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень», – ідеться в повідомленні на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Лісова пожежа виникла о 12:45 у вівторок, 28 квітня, на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Луб’янка Іванківського району Київщини на площі близько 320 гектарів.

У ніч на 26 квітня 1986 року на 4-му блоці Чорнобильської АЕС сталася аварія. Вона стала найбільшою техногенною і гуманітарною катастрофою 20-го століття. У квітні минулого року на Чорнобильській АЕС фахівці почали переміщення зібраної частини нового безпечного укриття із зони збірки у зону біля старого об’єкту «Укриття» (відомого як «Саркофаг»).

XS
SM
MD
LG