Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні санкції проти Росії повинні продовжуватися – Байден


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Віце-президент США заявив, що США підтримують мужній народ України і воїнів, які захищають країну від російської агресії

Віце-президент США Джозеф Байден закликав до збереження санкцій проти Росії і запевнив, що уряд США і американський народ «підтримують мужній народ України і воїнів, які захищають країну від російської агресії».

Байден у вівторок виступив у форматі відеозвернення до учасників Міжнародної конференції на підтримку України, яка проходить у Києві.

«Ми підтримували вас з перших днів протесту, ми підтримували вас, коли ви вибирали шлях демократії, реформ та європейської інтеграції, - сказав віце-президент. І нікому, нікому не дозволено заперечувати шлях, який Україна обрала для себе: ні Кремлю, ні олігархам, нікому».

«Ми солідарні з вами сьогодні, коли ви шукаєте шлях, як зламати старі правила і стару систему, щоб забезпечити справедливе і повне надій майбутнє для вашого народу», – сказав Байден, звертаючись до лідерів України, експертів і журналістів, які беруть участь у конференції.

Байден зазначив, що Росія продовжує посилати на «Донбас російські війська, найнятих бандитів, російські танки, російські ракети».

На думку Байдена, цей факт є нічим іншим, як спробою з боку Росії «перекреслити» кордони Європи.

«Це загрожує Україні, і загальному прагненню Європи до цілісності, свободи і миру. Тому санкції, які були введені спільно, повинні продовжуватися допоки Росія повністю не виконає свої зобов'язання в контексті Мінських угод. У тому числіі щодо повернення українського державного кордону під контроль Києва», – підкреслив Байден.

Віце-президент підкреслив, що «саме тому ми будемо продовжувати забезпечувати Україну системами безпеки, щоб Україна могла обороняти свою територію, свої кордони і захищати себе від російської агресії».

У свою чергу, президент України Петро Порошенко, виступаючи перед учасниками конференції підкреслив, що незважаючи на те, що над Україною нависає загроза війни, «ми сповнені рішучості зробити прорив і рухатися до своєї мети».

«Деолігархізація, демонополізація, дерегулювання і децентралізація, а також боротьба з корупцією є основними можливостями для наших реформ», – сказав Петро Порошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG