Доступність посилання

ТОП новини

На сепаратистський сайт потрапили фото зі службових документів бійців


Полтавці під «Трибуналом» угруповання «ДНР»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

«Можливо, це випадково, можливо – ні» – командир роти «Січі»

Есміра Інзик та Олег Інзик

Інтернет-сайт «Трибунал» – ресурс з російськими серверами – фактично є базою даних українських патріотів. Під світлинами з написами «каратель», «фашист» бачимо активістів майдану, бійців АТО та волонтерів з різних міст та областей України.

«Так, терористичні організації «ДНР» і «ЛНР» мають свої інтернет-сайти. Але «Трибуналом» вони мене реально насмішили. Усім моїм знайомим відомо, що до будь-яких функцій репресивних чи каральних я не маю жодного стосунку, як і абсолютна більшість моїх побратимів», – розповідає боєць АТО, міліціонер батальйону «Дніпро-1» Віктор Трофименко.

В інтернеті багато моїх світлин, «Трибунал» вибрав якісь смішні, де я фотографувався зі своєю собакою. Глянеш, ну який з мене «каратель», аж смішно
Владислав Контарчук

«Такі слова як «каратель» і «фашист» написані на сайті й про мене. Зважаючи на те, що в інтернеті багато моїх світлин, «Трибунал» вибрав якісь смішні, де я фотографувався зі своєю собакою. Глянеш, ну який з мене «каратель», аж смішно», – говорить боєць батальйону «Січ» Владислав Контарчук.

Ті, хто в базі, з іронією поставились до нової хвилі негативних повідомлень. І подиву теж не було, адже інформацію про себе і своїх друзів полтавські активісти знаходять уже не вперше.

«У 2014 році, коли відкрили Межигір’я і знайшли документи, саме ті документи, які виловили з Дніпра, там серед інших зображень були і мої та моїх колег», – згадує волонтер Анастасія Похідняк.

З гумором активісти кажуть: перша думка – про те, що це свого роду визнання й слава. Водночас, розуміють, що противник продовжує пошук інформації щодо українських патріотів та бійців.

На ворожий сайт невідомо яким чином потрапили фотографії з їхніх службових документів
Юрій Черкашин

«На мою думку, це просто бездіяльність з боку держави. Можливо, це випадково, можливо, не випадково. Тяжко зараз здогадуватися про мотиви. Незрозуміло, чому компетентні органи не контролюють цю проблему? З одного боку, це просто недбалість, з іншого, якийсь певний умисел. Якщо взяти, для прикладу, бійців батальйону міліції «Торнадо», на ворожий сайт невідомо яким чином потрапили фотографії з їхніх службових документів», – говорить командир роти батальйону «Січ» Юрій Черкашин.

За інформацією на сайті активісти уважно стежать. Кажуть, вона оновлюється дуже часто.

Перед Новим роком я бачив інтернет-ресурс, де взагалі був мій ідентифікаційний номер, номер одного з моїх братів, домашня адреса і телефон
Анатолій Ханко

«Перед Новим роком я бачив інтернет-ресурс, де взагалі був мій ідентифікаційний номер, номер одного з моїх братів, домашня адреса, телефон та інше. Це, можливо, ще один аргумент, аби нарешті заборонити на території України існування сайтів з російськими серверами, і не лише ті, де нас називають «карателями» й погрожують розстріляти, але й ті, що містять новини від сепаратистів. А разом заборонити на території України соціальні мережі «ВКонтакті» та «Однокласники», – ділиться думкою боєць батальйону «Азов» Анатолій Ханко.

Сайт «Трибунал» працює від березня цього року й активно закликає користувачів надсилати дані про усіх «спільників київської хунти».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG