Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук: Фірташ підтримував Януковича через «Інтер»


Перший президент України Леонід Кравчук
Перший президент України Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук, який сьогодні як свідок на суді проти українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заявив, що той підтримував Віктора Януковича.

«Фірташ безумовно міг впливати на рішення Януковича через Федерацію роботодавців України. Він підтримував Януковича на виборах через телеканал «Інтер», – сказав Кравчук у четвер, 30 квітня, під час виступу у суді.

Кравчук також заявив, що у 2013 році Фірташ підтримував лідера парламентської фракції УДАР Віталія Кличка.

Леонід Кравчук назвав Дмитра Фірташ дуже впливовою фігурою в Україні. Таку думку він мотивував тим, що Фірташ має «серйозні активи», а також є головою Федерації роботодавців України і власником телеканалу «Інтер».

Дмитро Фірташ заявив сьогодні у суді, що підтримував Кличка з 2012 року для президентських виборів-2015 і розглядав його як альтернативу Януковичу. Мер Києва Віталій Кличко назвав ці заяви некоректними.

Сьогодні, 30 квітня, суд у Відні розглядає запит США про екстрадицію Фірташа. Його захист і сам український бізнесмен заявили про політичні причини запиту з боку США про екстрадицію.

Під час сьогоднішнього судового розгляду, суд у Відні допитав Віталія Кличка у справі українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Перед початком допиту суд попросив публіку і пресу залишити приміщення, допит відбувався в режимі відео-конференції.

21 березня минулого року Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа. Сам бізнесмен звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG