Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: «нормандська четвірка» відзначила прогрес щодо перемир’я на Донбасі


Кремль (ілюстраційне фото)
Кремль (ілюстраційне фото)

У Кремлі заявляють, що під час сьогоднішньої телефонної розмови лідерів у «нормандському форматі» сторони констатували «певний прогрес» щодо припинення вогню на Донбасі.

«Проведено ґрунтовний аналіз ситуації з виконанням усіх положень Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. Констатовано певний прогрес у питаннях забезпечення припинення вогню і відведення важких озброєнь із зони конфлікту», – мовиться у повідомленні Кремля, опублікованому у четвер увечері.

Між тим у повідомленні Кремля нічого не сказано, що президент Росії Володимир Путін погодився з можливістю розміщення миротворчого контингенту на Донбасі, як про це сьогодні після переговорів повідомили в Адміністрації президента України Петра Порошенка.

За повідомленням української сторони, президент Росії Володимир Путін, Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримали пропозицію президента України про демілітаризацію Широкина та розміщення у ньому поста ОБСЄ.

У четвер, 30 квітня, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори щодо ситуації в Україні з президентами Петром Порошенком та Володимиром Путіним.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню. Зокрема, село Широкине є однією з найгарячіших точок на Донбасі, тут тривають обстріли.

XS
SM
MD
LG