Доступність посилання

ТОП новини

У районі Бахмутки весь день тривають обстріли – Москаль


Блокпост українських військових поблизу Кримського (архівне фото, осінь 2014 року)
Блокпост українських військових поблизу Кримського (архівне фото, осінь 2014 року)

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомляє про активізацію бойових дій у районі Бахмутської траси протягом всього дня 2 травня.

«Після 16:00 селище Новотошківка Попаснянського району зазнало обстрілу з танків та мінометів. Кілька снарядів та мін залетіли в самий центр села біля зруйнованого попередніми обстрілами торгового центру й водонапірної вежі. В кількох багатоповерхових будинках від вибухових хвиль вилетіли вікна й двері. Ще кілька снарядів та мін вибухнули в городах і не завдали серйозних пошкоджень», – ідеться в повідомленні на сайті Москаля.

За цими даними, із танків стріляли з села Жолобок, яке «стоїть за нашим 29-м блокпостом, окуповане російськими регулярними військами, зокрема, там стоять танки з екіпажами з Бурятії». З мінометів били з «лісосмуги, що недалеко від села Голубівського», яке «окуповане бойовиками так званої ЛНР».

За попередніми даними ніхто з цивільних не поранений і не загинув, інформація щодо постраждалих військових з’ясовується.

Раніше 2 травня голова Луганської військово-цивільної адміністрації повідомив про бій у селі Кримському, розташованому в цьому ж районі.

Сепаратисти про ситуацію у Кримському чи Новотошківці ще нічого не повідомляли.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості виконуються не повністю, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG