Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: ситуація загострюється – 56 порушень із боку сепаратистів за день


Нові важкі озброєння, отримані сепаратистами, Донецьк, фото 27 квітня 2015 року
Нові важкі озброєння, отримані сепаратистами, Донецьк, фото 27 квітня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що в неділю, 3 травня, з півночі до 18-ї години становище в зоні проведення АТО загострилося: за цей час незаконні збройні формування 56 разів порушили режим припинення вогню.

Як і попередньої доби, противник застосовував по українських позиціях вздовж лінії розмежування реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», важку артилерію калібру 152 і 122 міліметри, а також міномети калібру 120 міліметрів, мовиться в повідомленні.

«Опівночі злочинці протягом шести хвилин обстрілювали із «Градів» наші позиції в районі Авдіївки Донецької області. З 14.24 до 14.27 російсько-терористичні війська відкривали вогонь із «Градів» по опорному пункту неподалік селища Кримське Луганської області. В районі Широкина противник вів вогонь із артилерії калібру 152 міліметри. Двічі злочинці застосовували артилерію калібру 122 міліметри по позиціях сил АТО неподалік Авдіївки, а також по одному разу – поблизу Опитного, Водяного і Широкина. Вогню із мінометів калібру 120 міліметрів тричі зазнали наші позиції в районі Опитного, двічі – неподалік Пісків і Авдіївки, а також по одному разу – поблизу Широкина і Кримського», – заявив речник АТО Сергій Даниленко.

Також на Донеччині інтенсивних обстрілів із 82-міліметрових мінометів, танків, бойової машини піхоти, протитанкових керованих ракет, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї зазнали позиції сил АТО поблизу Пісків, Опитного, Гранітного і Майорська, додав він.

А на Луганщині біля опорного пункту поблизу Кримського з 16.00 протягом півгодини тривало бойове зіткнення. Також ворог інтенсивно обстрілював українські позиції біля міста Щастя – здебільшого з автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у штабі АТО.

Відео: Військове телебачення України

Останніми днями обстріли й бойові сутички посилюються в багатьох місцях лінії контакту сторін конфлікту на сході України після того, як вони вже тижнями майже безперервно тривали у двох найгарячіших точках – біля села Широкина неподалік Маріуполя і на околиці Донецька, неподалік аеропорту. Сторони звинувачують у порушеннях, у тому числі з застосуванням заборонених важких озброєнь, одна одну.

XS
SM
MD
LG