Доступність посилання

ТОП новини

Літак Міноборони готовий летіти до Непалу по українців уночі – міністерство


У Непалі після землетрусу, місто Бгактапур біля Катманду, фото 2 травня 2015 року
У Непалі після землетрусу, місто Бгактапур біля Катманду, фото 2 травня 2015 року

Міністерство оборони повідомляє, що його військово-транспортний літак Іл-76, який нині перебуває в Делі в Індії, вже повністю відновлений і готовий до вильоту до Непалу для евакуації українських громадян із зони стихійного лиха після землетрусу і подальшого перельоту в Україну.

Але, мовиться в повідомленні, час для перельоту українського літака виділений, за попередніми домовленостями, тільки з 1-ї до 4-ї години ранку понеділка, 4 травня. Причиною є те, що аеропорт у столиці Непалу Катманду перевантажений, у ньому встановили обмеження для перельоту повітряних суден.

За останніми даними Міністерства закордонних справ станом на вечір суботи, 2 травня, у списки на евакуацію з Непалу українським літаком внесені близько ста осіб, не тільки громадян України.

Раніше того дня в МЗС повідомляли, що мають інформацію про перебування на території Непалу 210 громадян України, даних про загиблих чи потерпілих українців не було, проте з 46 українцями на той час не вдавалося вийти на зв’язок. Свіжіших даних наразі не публікували.

За повідомленнями з Непалу, там після руйнівного землетрусу 25 квітня і нових поштовхів наступних днів виявили станом на неділю, 3 травня, вже понад 7 тисяч 250 загиблих, число поранених і травмованих перевищує 14 тисяч. Цього дня у Катманду також через пошкодження тимчасово закрили для великих літаків єдину злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту Трібгуван – єдиного у країні, здатного приймати сучасні авіалайнери.

XS
SM
MD
LG