Доступність посилання

ТОП новини

Російські «Нічні вовки» дістаються до Німеччини


«Нічні вовки» хотіли святкувати 9 травня в Берліні, архівний відеокадр
«Нічні вовки» хотіли святкувати 9 травня в Берліні, архівний відеокадр

У Німеччині поліція в федеральній землі Баварії повідомила, що до країни в’їхали мотоциклісти з російського націоналістичного мотоклубу «Нічні вовки».

За повідомленням, вони прибули з Австрії в неділю, 3 травня. Німецька преса пише, що їх близько 10 осіб.

Натомість російські засоби інформації повідомляють із посиланням на представника мотоклубу, що його членів увечері затривала німецька поліція на під’їздах до Мюнхена для перевірки документів.

Раніше в неділю, 3 травня, з Австрії повідомляли, що члени клубу прибули до Відня, побувавши перед тим у Словаччині й Чехії. У тих країнах повідомляли, що росіян було лише кілька осіб.

Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені особисті санкції у США й Канаді, але ЄС таких санкцій на нього не накладав.

XS
SM
MD
LG