Доступність посилання

ТОП новини

Сім’я волонтерів із Дніпропетровська вирушає Україною, щоб популяризувати родинне волонтерство


Подружжя Ємельянових із Дніпропетровська розпочало в неділю, 3 травня, інформаційно-просвітницьку акцію «Подорож навколо добра»: разом з двома малими дітьми – 3 роки і 1 рік – чоловік і жінка вирушили у 30-денну подорож Україною задля збору інформації про волонтерів і популяризації допомоги українській армії. Про це Радіо Свобода повідомила Ольга Ємельянова.

За її словами, у першому місті на своєму маршруті – Запоріжжі – в неділю родина відвідала поранених бійців АТО в місцевому військовому шпиталі й поспілкувалась із волонтерами, які ними опікуються.

Під час подорожі Україною «своїм ходом» – автобусами, потягами, пішки – подружжя має намір познайомитись та скоординуватись із волонтерами різних регіонів, знімати фото та відео про їхню роботу, відвідувати поранених бійців, зустрічатись із громадами міст і сіл, щоб розказувати на власному прикладі, що допомагати українській армії можна за будь-яких обставин, навіть не маючи власного транспорту і з малими дітьми на руках. Своїх дітей у цю поїздку, так само як і в поїздки у справах волонтерства, молоді люди взяли без вагань. До похідного наплічника прикріпили горщик та іграшки для малечі.

«Ми маємо досвід волонтерства – більше ніж півроку, і діти завжди були поруч, активними учасниками всіх наших проектів. Було складно вилізти із зони комфорту, так. Дуже складно, особливо, коли на руках грудний Микола. Але це можливо, що ми і хочемо показати», – каже Ольга Ємельянова.

У понеділок, 4 травня, в Херсоні вони мають зустрітися з військовим капеланом Сергієм Чудиновичем. У програмі поїздки також – десятки міст, від Запоріжжя до Ужгорода, піший похід Карпатами, сходження разом із дітьми на Говерлу, де родина розгорне прапор України.

За словами подружжя, ще одна мета їхньої акції, – пропагувати активний спосіб життя.

Із літа минулого року подружжя Ємельянових на волонтерських засадах допомагає українській армії, зокрема, бійцям 93-ї бригади. Цю діяльність чоловік і жінка почали після відвідин лікарні, куди тоді привозили поранених із «Іловайського котла». Наразі вони збирають та доправляють їжу та амуніцію військовим, влаштовують доброчинні розпродажі на користь армії, надають безкоштовну юридичну допомогу бійцям тощо.

XS
SM
MD
LG