Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вимагає від правоохоронців жорсткої реакції після нападу на АЗС у Києві


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ разом з усіма правоохоронними органами і Службою безпеки жорстко боротися із діяльність організованої злочинності. Якповідомляє прес-служба Кабміну, Яценюк провів оперативну нараду в МВС через події в Києві, внаслідок яких загинули двоє співробітників міліції і троє тяжко поранені.

«Наша відповідь (організованій злочинності – ред.) повинна бути така ж, як була сьогодні вранці – жорстка і радикальна. Жорстка боротьба з організованою злочинністю в країні всіма законними засобами і методами. Широкомасштабна операція за всіма матеріалами, які є, з тією метою, щоб не було повадно нікому порушувати закон і стріляти в працівників міліції», – наголосив Яценюк.

Він нагадав, що в одного з загиблих міліціонерів залишилося троє дітей, в другого – двоє. Глава уряду і міністр внутрішніх справ мають намір звернутися до київського міського голови з тим, щоб перевірити житлові умови сімей загиблих і виділити їм житло, повідомили в уряді.

Голова Кабміну також розпорядився виплатити сім’ям загиблих правоохоронців компенсацію, яка передбачена законом.

Напад на АЗС у Деснянському районі Києва стався 4 травня близько 01:30. Був поранений оператор заправки. За даними МВС, під час переслідування підозрюваних два працівники полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців у тяжкому стані перебувають у лікарні.

За словами голови МВС Арсена Авакова, напад скоїли чоловіки 1991, 1995 і 1998 років народження. Один із них під час операції з затримання загинув. Інші двоє були затримані згодом у квартирі. Як повідомив Аваков, під час пограбування АЗС нападники викрали 823 гривні з каси.

XS
SM
MD
LG