Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров вивів своїх бойовиків із Донбасу – представник Ічкерії Ахмед Закаєв


Оточені в Донецькому аеропорту бойовики Кадирова були знищені – Закаєв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Чеченці, які потрапили в оточення в Донецькому аеропорту, були знищені, бо їх Захарченко не захотів обміняти на військовополонених – Закаєв

Чеченський лідер Рамзан Кадиров вивів своїх найманців зі Сходу України після конфлікту з керівниками угруповання «ДНР». Про це проекту «Настоящее время» розповів виконувач обов'язків дипломатичного представника невизнаної Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв, який зараз проживає у Лондоні.

«Згідно з інформацією, яку ми маємо, це сталося декілька місяців тому, ще у розпал воєнних дій, які відбувалися в аеропорту під Донецьком. Чеченський підрозділ захопив одне з приміщень цього аеропорту. У підвалі вони опинилися в оточенні. Українські силовики запропонували обміняти їх на військовополонених. Чеченці, які були поза аеропортом, звернулися до (лідера «ДНР» – ред.) Захарченка піти на обмін, той відмовив. Зрештою, людей, які опинилися в оточені, знищили. Понад 40 людей доставили у Чечню.

Ще один випадок із нічного клубу, де мало місце зіткнення між людьми Захарченка та чеченцями. Після того, як одного чеченця вбили, було ухвалене рішення про виведення всіх чеченців із Донбасу.

Ви знаєте, що після вбивства (російського опозиціонера Бориса – ред.) Нємцова у Москві, першим, хто звинуватив Кадирова у цьому злочині, був якраз Захарченко. Якщо їхні стосунки з Захарченком не склалися, я абсолютно впевнений, що жодних підрозділів з Чечні (або тих, які асоціюють себе з Кадировим) там вже не буде», – сказав Закаєв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG