Доступність посилання

ТОП новини

Суди заарештували чотирьох росіян, яких підозрюють у диверсійній діяльності – СБУ


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

Суди заарештували чотирьох підозрюваних у диверсійній діяльності громадян Росії на 2 місяці. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Українські суди обрали запобіжний захід для 4 громадян Росії, підозрюваних у здійсненні злочинів, передбачених статті 258-3 частини 1 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу у вигляді утримання під вартою протягом наступних 2 місяців», – йдеться в повідомленні.

За словами Лубківського, йдеться про громадянку та громадянина Росії, які в лютому набирали українських громадян для участі в терористичній організації, а також цілеспрямовано збирали інформацію про дислокацію та пересування Донецькою і Запорізькою областями української військової техніки.

Надалі, за словами радника СБУ, ця інформація передавалася бойовикам і використовувалася в бойових діях проти сил АТО.

«У другому випадку йдеться про затриманих 23 квітня українськими військовослужбовцями двох громадян Росії у складі знешкодженої диверсійно-розвідувальної групи (шестеро затриманих, один знищений). Група чинила збройний опір, у її членів вилучено велику кількість зброї», – зазначив Лубківський.

Напередодні апеляційний суд Донецької області підтвердив вирок про 8-річне ув’язнення громадянина Росії за причетність до діяльності угруповання «ДНР».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових та зброї, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG