Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалася зустріч тристоронньої контактної групи – МЗС Білорусі


Міністерство закордонних справ Білорусі повідомляє, що у Мінську розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Раніше у МЗС Білорусі повідомляли, що зустріч відбуватиметься за зачиненими дверима, заходів для ЗМІ не заплановано.

У зустрічі візьмуть участь представник ОБСЄ Гайді Тальявіні, представник України Леонід Кучма і представник Росії Азамат Кульмухаметов, а також представники угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Сепаратисти на своїх сайтах підтвердили, що їхні представники прибули в Мінськ для переговорів.

Напередодні один із представників «ДНР» Андрій Пургін заявив, що лідери сепаратистів не братимуть участь у засіданні контактної групи. «У кращому випадку у Мінську почнеться робочий процес на рівні підгруп. Власне, тому туди поки виїхали не голова «ДНР» і «ЛНР», а повноважні представники та експерти. Зокрема, від «ДНР» вирушили офіційний представник у Контактної групи Денис Пушилін, і ще близько десяти осіб», – повідомив Пургін 5 травня.

Напередодні зустрічі в Мінську прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер повідомила, що контактна група має намір запустити роботу чотирьох підгруп з безпеки, політичних, економічних і гуманітарних складових Мінської угоди.

В адміністрації президента України повідомили, що у робочих підгрупах тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Україну представлятиме Володимир Горбулін, Євген Марчук, Ірина Геращенко та Ігор Веремій.

XS
SM
MD
LG