Доступність посилання

ТОП новини

«Нічні вовки»: поїдемо до Львова відновлювати пам’ятники (світова преса)


Карикатура Олексія Кустовського
Карикатура Олексія Кустовського

Лідер пропутінських байкерів заявив, що їхньою кінцевою метою є Львів

Російські байкери «Нічні вовки» заявили, що хочуть проїхати Україною та спробувати відновити пам’ятники радянської епохи. Про це пише журналіст Newsweek. Тим часом репортери Wall Street Journal повідомляють про те, що чехи не поділяють поглядів свого президента Мілоша Земана стосовно Росії. А журналісти Bloomberg зазначають, що Ізраїль скасував продаж дронів Україні після втручання російського президента Володимира Путіна.

Російські байкери «Нічні вовки» хочуть проїхатись Україною та спробувати відновити пам’ятники радянської епохи, пише журналіст американського часопису Newsweek Деміен Шарков. Лідер байкерів Олександр «Хірург» Залдостанов заявив, що вони відвідають усі міста та відновлять кожен «зганьблений пам’ятник великої перемоги».

Хоча лідер вовків не сказав, коли саме може відбутися така акція, однак, він заявив, що кінцевою точкою пробігу байкерів буде Львів.

Остання запланована подорож «Нічних вовків» до Берліна на День перемоги так і не втілилася в життя, повідомляє журналіст американського часопису. Лише 10 байкерів змогли потрапити до Німеччини з Австрії. Дехто з них подорожував в орендованій машині, щоб залишитися непоміченим.

Протестують проти байкерів не лише в Європі, але і вдома, пише Шарков. Федерація російських водіїв розкритикувала «Нічних вовків» хоч і не за агресивний націоналізм, але за поганий приклад на дорозі, адже байкери не носять шоломів.

Редактор Bloomberg Ітан Броннер: «Захоплюючий погляд за лаштунки: Російський продаж ракет Ізраїлю включає у себе таємні домовленості з Ізраїлем»


Ізраїль скасував продаж дронів Україні після втручання російського президента Володимира Путіна, пишуть журналісти міжнародної агенції новин Bloomberg Калев Бен-Давід й Ілля Архіпов. Після візиту українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна до Ізраїлю у жовтні минулого року місцеві ЗМІ повідомили, що Israel Aerospace Industries, найбільший виробник безпілотників у тій країні, погодився продати Україні дрони.

«Ізраїльській чиновник, який не був уповноважений обговорювати це питання з журналістами, сказав, що продаж дронів Україні скасували після того, як Володимир Путін зателефонував прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу та висловив свої заперечення. Офіційний Ізраїль відмовився коментувати це питання. Речник Путіна також не відповів на запит про коментар», – пишуть журналісти.

Загалом, Ізраїль дотримується нейтральної позиції стосовно ситуації в Україні. Експерти пояснюють це тим, що держава побоюється можливих відповідних кроків Росії на Близькому Сході, зокрема, продажу зенітно-ракетних систем С-300 Ірану.

Журналіст Габріель Штайнгаузер: «Стосовно Росії, чехи та їхній президент не зовсім погоджуються»


Чехи не поділяють поглядів свого президента Мілоша Земана стосовно Росії, пишуть журналісти американської газети Wall Street Journal Шон Карні та Леош Роусек. Згідно з результатами опитування, чехи мають обережне ставлення до Кремля і, натомість, хотіли б поглибити зв’язки з НАТО.

«Майже дві третини з 1050 опитаних наприкінці квітня дослідницькою компанією Ipsos чехів сказали, що вони незадоволені позицією пана Земана щодо Росії», – пишуть журналісти.

Крім того, 68 відсотків чехів вважають, що російські таємні служби становлять небезпеку для Чехії, а 55 відсотків переймаються через російську підтримку екстремістських партій в Європі та вплив кремлівської пропаганди на європейські ЗМІ. Згідно з опитуванням, 62 відсотки чехів хочуть поглибити відносини з НАТО, а 57 відсотків хочуть, щоб їхній президент не підтримував російську закордонну політику.

Речник Земана, Їржі Овчачек, сказав, що президент не коментуватиме результатів опитування. «У минулому багато опитувань були помилковими», – сказав Овчачек журналістам газети.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG