Доступність посилання

ТОП новини

Евакуйовані з Непалу прибули в Україну


Літак Іл-76 Міністерства оборони України, який вилетів із Непалу, близько 4:00 7 травня прибув на військове летовище поблизу Борисполя. На борту перебували 75 українців і 11 громадян інших держав – Польщі, Франції, Грузії та Росії.

«35 громадян повернулися до України з Непалу своїми силами, 21 громадянин залишився в Непалі, ці люди відмовилися зараз евакуйовуватися, ще 46 громадян залишаються у списках такими, що не вийшли на зв’язок», – розповів речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, виконувач обов’язків голови Державної служби з питань надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк сказав, що їздив до Непалу «не відпочивати, а рятувати людей» і готовий відповісти за кожну свою дію.

Операція з евакуації українців із Непалу, якою керував Шкіряк, була піддана критиці в Україні. Літак Іл-76 Міністерства оборони вилетів ще 30 квітня, але прибув до столиці Непалу Катманду тільки 5 травня. Причиною затримки стала поломка літака на шляху до Делі, деталь для ремонту доставляли із Києва.

Також підставою для критики керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій стало те, що разом із ним до Катманду полетіла його дівчина Катерина Храмцова. За словами Шкіряка, вона допомагала потерпілим від землетрусу, надавала їм психологічну допомогу.

Жертвами руйнівного землетрусу, що стався у Непалі 25 квітня, стали понад сім з половиною тисяч людей, кількість потерпілих перевищила 14 тисяч.

XS
SM
MD
LG