Доступність посилання

ТОП новини

У Львові хочуть заборонити 9 травня всі масові заходи з нагоди Дня Перемоги


Львівська міськрада звернулась з позовною заявою до Львівського окружного адміністративного суду з проханням заборонити 9 травня проведення масових заходів у місті.

Три організації планують 9 травня провести акції з нагоди Дня Перемоги.

Позовна заява міської рада пов’язана з тим, що у місті побоюються провокацій. У зв’язку з тим 8 і 9 травня у Львові посилено охорону. За громадським порядком стежать понад тисяча бійців Нацгвардії, представники громадських формувань.

Місцева влада Львова та Львівщини вшановує День пам’яті і примирення 8 травня.

Проте 9 травня традиційно на Пагорб слави, де поховані радянські солдати і працівники НКВС, прийдуть ветерани та їхні рідні. Зазвичай, туди приходять прихильники комуністів, які провокують підняття чи розгортання червоного прапора.

Громадські активісти Львова ухвалили спільне рішення, що ніхто з них не перешкоджатиме людям покласти квіти на могили. Вони також пильнуватимуть за тим, щоб не допустити провокацій, щоб не потрапили на місце вшанування заїжджі особи.

Натомість Львівська міськрада закликала городян не святкувати День Перемоги, а вшанувати полеглих, запалити свічки пам’яті біля міських монументів жертвам тоталітарного режиму.

9 травня 2011 року у Львові була стрілянина, але тоді у провокаціях брали участь місцеві політики і міліція.

XS
SM
MD
LG