Доступність посилання

ТОП новини

Росія: на акції на підтримку Савченко в Москві затримують українську журналістку


Надія Савченко під час суду в Москві, фото 6 травня 2015 року
Надія Савченко під час суду в Москві, фото 6 травня 2015 року

У столиці Росії Москві під час акції на підтримку ув’язненої там народного депутата Надії Савченко затримували, серед інших, і журналістку видання «Українська правда» Анастасію Рінгіс, та потім відпустили.

Як повідомила журналістка телефоном, у відділку поліції з нею провели «бесіду» про участь у таких акціях і зауважили, що вона дарма тримала в руках український прапор.

«Складали протокол (про порушення), попри те, що в мене було журналістське посвідчення і всі знали, що я не учасник акції, а висвітлюю її. …Попередили, що якщо буду й далі висвітлювати якісь акції в Росії, маю дотримуватися (місцевих) правил (участі в акціях)», – наводить видання слова журналістки.

Раніше, ще з автозаку відразу після затримання, вона повідомляла, що ніяких гасел не вигукувала і плакатів не тримала, а затримали її, на її думку, «просто так».

За повідомленням російського сайту «ОВД-Інфо», який відстежує зловживання російських правоохоронних органів, у перебігу акції затримали трьох журналістів; одного з них, як пише сайт, побили. Загалом сайт повідомив про дев’ять затриманих учасників кількох акцій на підтримку Савченко в різних місцях Москви.

11 травня активісти в багатьох країнах світу організовують заходи з нагоди дня народження українки Надії Савченко, яка 329 днів перебуває в ув’язненні в Росії.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG