Доступність посилання

ТОП новини

Російські активісти готуються оприлюднити доповідь Нємцова про участь Росії у війні в Україні


Колеги і соратники вбитого російського опозиційного діяча Бориса Нємцова, опозиційні активісти і журналісти, завершили його доповідь про нові докази російської військової присутності на сході України.

Доповідь, яку планують офіційно представити у вівторок, 12 травня, з назвою «Путін. Війна», вже надрукована першим накладом у три тисячі примірників. Радіо Свобода мало можливість ознайомитися з книжкою за умови, що її зміст не буде оприлюднений передчасно.

Як повідомив Радіо Свобода опозиціонер Ілля Яшин, який координував завершення доповіді Бориса Нємцова, під час обшуку на квартирі вбитого політика зникло чимало матеріалів, і їх довелося відновлювати. При цьому люди, з якими говорив Нємцов і з якими вдалося зв’язатися колегам, стали відмовлятися підтверджувати надану ними Нємцову інформацію. Як сказав Яшин, убивство Нємцова змусило тих, із ким він спілкувався, стати значно обережнішими.

За словами соратників Нємцова, вони також оприлюднять звіт в інтернеті і мають намір збирати кошти на друк додаткового накладу.

Бориса Нємцова, одного з найрізкіших критиків політики президента Росії Володимира Путіна і рішучого супротивника втручання Росії у справи України, застрелили в центрі Москви неподалік Кремля 27 лютого в той час, коли він закінчував роботу над доповіддю.

Росія відкидає численні докази участі підрозділів її Збройних сил у війні проти влади України в частині Донбасу на боці сепаратистів й визнає тільки наявність там російських «добровольців». Також Росія заявляє, що «не має ніяких даних» про постачання сепаратистам сотень одиниць важких озброєнь, у тому числі нових зразків, які є на озброєнні тільки в Росії і наявність яких фіксують нині в окупованих частинах Донбасу.

XS
SM
MD
LG