Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті закликають Азербайджан звільнити критиків режиму до Європейських ігор


Група депутатів Європейського парламенту закликала Азербайджан звільнити в’язнів, яких вважають політичними, напередодні початку міжнародних спортивних Європейських ігор, що мають початися 12 червня в Баку.

Депутати також закликають лідерів європейських країн не брати участі в церемонії відкриття ігор, повідомив віце-президент Європарламенту Александр Ґраф Ламбсдорфф у вівторок, 12 травня.

Виступаючи в Європарламенті на заході з назвою «Ігри в Баку: забіг за права людини», який підтримали всі основні політичні сили, він нагадав, що влада Азербайджану має виконувати свої зобов’язання за Європейською конвенцією про права людини, Загальною декларацією прав людини ООН і Олімпійською хартією, в дусі якої проводяться Європейські ігри.

Як кажуть європарламентарі, вони сподіваються, що президент Азербайджану Ільгам Алієв помилує в’язнів, яких вважають політичними, з нагоди дня незалежності його країни 28 травня.

Як очікують, у червні Європейський парламент має розглядати резолюцію про становище з правами людини в Азербайджані, що привертає дедалі більшу міжнародну увагу напередодні Європейських ігор, спортивного заходу для спортсменів Європи, що проводиться за зразком Олімпійських ігор.

XS
SM
MD
LG