Доступність посилання

ТОП новини

Оперна співачка Наталія Нарожна продовжує працювати в Донецьку


Оперна співачка Наталія Нарожна продовжує працювати в Донецьку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

Ми зустріли її у Києві, коли жителі Донбасу прибирали парк біля станції метро Нивки

Ігор Рець, Андрій Діхтяренко

Наталія Нарожна – актриса Донецького оперного театру. Ми зустріли її у Києві, коли жителі Донбасу прибирали парк біля станції метро Нивки. Вона також брала участь у загальноукраїнському суботнику.

Наталія в рукавичках, у руках – мітла. Як і у решти, хто прийшов прибирати парк. Але з перших хвилин розмови стає зрозуміло, що перед нами – незвичайна людина. Наталія Нарожна – заслужений артист України. Ще рік тому, для того, щоб почути її голос, люди розкуповували квитки в Донецький оперний театр.

Опера «Аїда». Наталія виконує головну роль. Цей запис ще «довоєнний». Повний зал. А через кілька місяців у Донецьк прийде війна. Костюми, декорації – все буде знищено і розграбовано. «Аїду» в Донецьку вже ніхто ставити не буде.

Роботу в Києві народному артисту із Донецька за рік знайти так і не вдалося. Партія «Аїди», у виконанні Наталії, в Києві так і не прозвучала. Але там, на Сході, її чекає рідний театр. При кожному зручному випадку жінка поспішає в охоплений війною Донецьк. Не заради слави, а заради людей, які чекають постановку з її участю.

Конфлікт на Донбасі триває вже майже рік. За цей час Наталія Нарожна не втратила надії на краще.

Але конфлікт триває, і заслуженому артисту України Наталії Нарожній не залишається нічого іншого, окрім як продовжувати їздити через лінію вогню, через блокпости, в зону АТО. У Донецький оперний театр, де її люблять і чекають глядачі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG