Доступність посилання

ТОП новини

АТО: загинули троє українських військових, затримані двоє російських військових


Донецькі сепаратисти на навчаннях, архівне фото
Донецькі сепаратисти на навчаннях, архівне фото

Речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко повідомив, що протягом минулої доби в зоні АТО загинули троє українських військових, 17 були поранені.

За його словами, двоє військових загинули на напрямку оборони міста Світлодарськ Донецької області під селищем Лозове, де й сталися найбільші втрати внаслідок мінометного обстрілу, один – у місті Щастя Луганської області.

Він також підтвердив, що в зоні АТО були затримані російські військовослужбовці. За його словами, зараз із двома затриманими працюють оперативні працівники. Про те, що неподалік міста Щастя на Луганщині 92-а бригада взяла в полон російських офіцерів, членів диверсійно-розвідувальної групи, написав раніше в неділю, 17 травня, у фейсбуці 24-й окремий штурмовий батальйон «Айдар».

Крім того, Лисенко повідомив про низку порушень режиму припинення вогню з боку сепаратистів.

За його словами, на маріупольському напрямку бойова обстановка в суботу, 16 травня, стабілізувалася. Там противник здійснив серію провокацій біля села Широкиного, переважно в першій половині дня.

На донецькому напрямку ситуація поблизу донецького аеропорту теж була деескалована: незважаючи на застосування танків та мінометів, бойові дії мали епізодичний характер, сказав речник.

Також, за словами Лисенка, сепаратисти здійснили серію провокацій у селі Гранітному Тельманівського району Донецької області, в районі Горлівки противник виявив найбільшу активність, сконцентрувавши там велику кількість великокаліберної артилерії і обстрілюючи позиції сил АТО і на схід, і на захід від окупованого міста.

На луганському напрямку активні бойові дії точилися в районі Щастя і Станиці Луганської, там ворог обстрілює позиції українських військових із обладнаних позицій на високому правому березі річки Сіверський Донець.

Тим часом сепаратисти заявляють про порушення перемир’я і застосування важкої артилерії з боку українських військових. В окупованому Донецьку, зокрема, заявляють про 27 таких порушень протягом попередньої доби, внаслідок чого з їхнього боку загинув один бойовик і один був поранений.

Крім того, донецькі сепаратисти стверджують, що українські силовики, а саме підрозділи Національної гвардії «Азов» і «Дніпро» (насправді ці полки є підрозділами МВС, а не Нацгвардії – ред.) і «Правий сектор» нібито виселяють мирне населення цілими вулицями в місті Мар’їнці і цілими селами в селі Передове і там, а також на території шкіл і дитячих садків розміщують збройні підрозділи, «серед них і іноземних військовослужбовців».

Ніяких підтверджень їхнім словам із інших джерел наразі немає, українські силовики їх іще не коментували.

На лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України тривають перестрілки й бойові сутички, також і з застосуванням важкої техніки, незважаючи на оголошений іще в середині лютого режим припинення вогню і вимогу відвести таку техніку. Сторони звинувачують у порушеннях і провокаціях одна одну.

XS
SM
MD
LG