Доступність посилання

ТОП новини

Полонених військових Росії треба використати по повній (огляд преси)


Російсько-українську війну виграє той, на чиєму боці буде Меркель – експерт

Найвідданіші союзники України зараз ті, хто теж відчуває загрозу від Росії: Литва, Естонія, Латвія, Польща, переконує експерт «Газети по-українськи». Балтійські країни розуміють: якщо не зупинити Путіна в Україні, то невідомо, куди він піде далі. Хоча є червона лінія – країни-члени НАТО. Але пізно буде купувати страховку, коли відбулося ДТП. Ключовий же союзник Києва – Берлін. Без політичної волі йогої керівництва довго утримувати санкції проти Росії не вдасться. Як тільки Берлін дасть слабину, то можна вважати, що Росія виграла цю війну і в України, і в Європейського cоюзу. Сполучені Штати фактично делегували вирішення конфлікту канцлеру Анґелі Меркель. Експерт видання переконує, що Путін готовий до компромісу. Він полягає в тому, що він не піде далі. Наприклад, на Маріуполь. Це сприйматиметься поступкою з боку Кремля. Можливо, він і не мав таких планів. Путін штучно підвищив ставки у цій грі. Для нього важливий Донбас, якщо Донецьк та Луганськ впливатимуть на Київ, а не навпаки. На цьому наголошується в статті «Російсько-українську війну виграє той, на чиєму боці буде Меркель».

Полонених росіян треба використати по повній (преса)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Волонтерська група «Патріот» почала переговори про обмін нещодавно арештованих російських розвідників на українських полонених, пише «Газета по-українськи». І хоча голова СБУ Валентин Наливайченко наголосив, що нині про обмін навіть не йдеться, і російських спецпризначенців треба судити, волонтери переконують, що їх треба включили в обмінний фонд. Росіяни дали свідчення і вони вже більше в Україні не потрібні. Утім, як зазначає експерт видання, Київ отримав нарешті реальні докази присутності на території України російських спецпризначенців – не строковиків, не найманців, а саме професійних військових. Тому полонених росіян треба використовувати по повній: влаштувати телеміст із їхніми матерями, вимагати від них виходити на Путіна з вимогами припинити війну на Донбасі. Треба провести над цими військовими показове судове засідання, яке побачив би весь світ. Це – злочинці, які незаконно перейшли кордон, брали участь у злочинах, їх затримали зі зброєю. Головне, щоб влада не почала торгуватися, і по-тихому їх не обміняла, як це сталося із псковськими десантниками. Про них тепер уже ніхто не згадує, зазначає експерт.

Півтора року Україна живе, як у лихоманці: спочатку країну потрясла революція, потім війна на Сході і слідом за нею економічна криза. Життя людей погіршується, у збройному конфлікті гинуть молоді хлопці, а обіцяні у високих кабінетах реформи просуваються надто повільно, констатує газета «Сегодня». Журналісти видання поцікавилися у мирних жителів різних регіонів України, а також у солдатів і волонтерів, які проблеми зараз основні і які найбільші провали в управлінні припустилася влада за ці півтора року. Головною перемогою люди вважають відродження патріотизму, а основною поразкою – гальмування з реформами. Докладніше йдеться в статті «Півтора року без миру: хабарі і допомога народу».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG