Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстрілюють позиції українських військових та мирних жителів – штаб АТО


ДОрога між Донецьком і Пісками, квітень 2015 року
ДОрога між Донецьком і Пісками, квітень 2015 року

Російські сепаратисти продовжують обстрілювати позиції українських військових та мирних жителів, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«На артемівському напрямку з артилерії, мінометів та стрілецької зброї стріляли по Широкій балці, Луганському, Кіровому, Золотому. По Широкій Балці, зокрема, вів вогонь і танк. А в районі Катеринівки протягом майже двох годин відбувалося бойове зіткнення між нашими військовими та загарбниками», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, на донецькому напрямку з мінометів різних калібрів, зенітних установок та великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по Красногорівці, Авдіївці, Старогнатівці і Новогригорівці, а у Старогнатівці також стріляв снайпер.

На Луганському напрямку, зокрема в Трьохізбенці, двічі сепаратисти застосували озброєння БМП.

У штабі АТО також повідомляють, що бойовики обстрілювали мирні населені пункти, зокрема, з артилерії обстрілювали Катеринівку та Попасну.

Водночас сепаратисти звинувачують сили АТО у порушенні режиму припинення вогню, зокрема заявляють, що українські силовики в ніч з 18 на 19 травня обстріляли Київський район Донецька з важкої артилерії і мінометів.

У лютому були підписані Мінські угоди, які, серед іншого, передбачають припинення вогню від 15 лютого та відведення важких озброєнь від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушені режиму.

XS
SM
MD
LG