Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: Україні потрібна підтримка ЄС на шляху євроінтеграції


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Праги. 19 травня 2015 року
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Праги. 19 травня 2015 року

ЄС має дати сигнал, що реформи для безвізового режиму будуть завершені до кінця року – Клімкін

Прага – Головним результатом саміту «Східного партнерства» у Ризі для української сторони має стати чіткий сигнал від ЄС, що реформи, необхідні для отримання безвізового режиму, будуть завершені до кінця року. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Праги. Сюди Клімкін приїхав для зустрічей напередодні ратифікації Чехією Угоди про асоціацію з Україною. Але, як стало відомо Радіо Свобода, у порядку денному роботи нижньої палати парламенту Чехії питання ратифікації Угоди про асоціацію з Україною не стоїть.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

– До Ризького саміту країн-учасниць програми «Східне партнерство» залишаються лічені дні. Що Україна отримає від Ризького саміту?

– Процес погодження декларації ще триває.

– Але які очікування має українська сторона?

– Для нас головним результатом саміту має стати дуже чіткий месидж про те, що до кінця року ми маємо завершити необхідні для безвізового режиму реформи і що Європейська комісія має надати дуже чіткий сигнал, що з реформами все добре. Другий момент – це не зменшувати нашу роботу у напрямку європейської перспективи, не зважаючи на всі питання, які стоять перед нами. Тобто, ми маємо послідовно йти вперед і я буду теж працювати над цим дуже послідовно. Третій момент полягає у тому, що зараз ми розпочали імплементацію угод про асоціацію. Я маю на увазі не лише нас, але і Молдову та Грузію. І нам потрібна для цього дієва підтримка. Ми знаємо, яким чином це треба робити. Це має робитися аналогічно, як робилося для Чехії та інших нових країн-членів ЄС і ми за це будемо боротися.

– Але чи будуть під час саміту у Ризі зроблені якісь конкретні кроки щодо полегшення візового режиму з Євросоюзом?

– Цей процес розрахований до 2016 року. Ми працюємо над цим, але це також завдання і для ЄС.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (ліворуч) поруч з міністром закордонних справ Чехії Любомиром Заоралеком. Прага, 19 травня 2015 року
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (ліворуч) поруч з міністром закордонних справ Чехії Любомиром Заоралеком. Прага, 19 травня 2015 року
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG