Доступність посилання

ТОП новини

Муженко надав начальникам Генштабів країн ЄС докази участі вояків Росії у війні


У ЄС докази участі військових Росії у конфлікті сприйняли як факт – Муженко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Ми обговорили, яким чином побудувати майбутню взаємодію між військовими з країн ЄС та з України – Рузьєр

Брюссель – Вперше в історії відносин Євросоюзу та України начальника Генштабу її українських Збройних сил запросили на закрите засідання очільників оборонних відомств і головнокомандувачів армій країн ЄС для спеціальної доповіді. Мета – розповісти про оперативну ситуацію в зоні АТО.

Начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко отримав змогу представити на засіданні Військового комітету ЄС, до якого входять начальники Генштабів армій країн-членів, свіжі докази участі солдатів і офіцерів регулярної армії Росії у бойових діях на Донбасі.

Віктор Муженко
Віктор Муженко

«Я порушував це питання (про затримання напередодні двох кадрових військових Росії, які вели бойові дії в України – ред.). Але воно обговоренню не підлягало. Воно було сприйнято як факт наявності російських військовослужбовців на окупованих територіях в Україні», – повідомив Віктор Муженко.

Український військовий начальник наголошує, що обговорював із європейськими колегами можливе військо-технічне співробітництво, але яке саме – не уточнює.

«Ми подякували країнам Євросоюзу за підтримку в надії на те, що наша співпраця триватиме. Я думаю, що слова, сказані на підтримку України, і готовність до такої підтримки – вона буде реалізована, у тому числі й шляхом отримання матеріальних засобів», – відзначив Віктор Муженко.

У Військовому комітеті ЄС кажуть, що українського головнокомандувача почули. Тепер думатимуть, як співпрацювати з Україною далі.

Глава Військового комітету ЄС Патрік де Рузьєр заявив: «Ми обговорювали, яким чином побудувати майбутню взаємодію між військовими з країн ЄС та з України. Її військовослужбовці вже брали участь у військових навчаннях спільно з нами, і вони планують це робити в 2016 році».

Поміж іншого військові ЄС та України домовлялися про підготовку й навчання українських вояків спеціалістами з армій країн Євросоюзу.

  • Зображення 16x9

    Жанна Безп’ятчук

    На Радіо Свобода з 2013 року. Вивчала політологію в Києво-Могилянській академії, закінчила магістратуру з європейських студій у коледжі Європи (Польща), навчалася журналістики в Данській школі журналістики та університеті Суонсі (Уельс, Велика Британія). До Радіо Свобода працювала журналістом в інтернет-виданні «ПіК України», кореспондентом і редактором у журналі «Тиждень».

  • Зображення 16x9

    Сабіна Пухка

    Народилася у 1991 році в Києві. Закінчила Київський національний університет культури та мистецтв. Мультимедійний редактор, відео-кореспондент. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG