Доступність посилання

ТОП новини

Із полону звільняють «кіборга» Олега Кузьміних


Олег Кузьміних у полоні в Донецьку, 22 січня 2015 року. Ми зробили тоді нечітким його обличчя через принизливу ситуацію, в яку його поставили сепаратисти
Олег Кузьміних у полоні в Донецьку, 22 січня 2015 року. Ми зробили тоді нечітким його обличчя через принизливу ситуацію, в яку його поставили сепаратисти

Із полону сепаратистів звільнили підполковника Олега Кузьміних, командира «кіборгів» у Донецькому аеропорті, написав у фейсбуці президент Петро Порошенко.

За його словами, перший заступник голови Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що «нашого воїна звільнили, а не обміняли!»

Ніяких подальших подробиць голова держави не навів.

Тим часом журналіст видання «ЛІГАБізнесІнформ» Петро Шуклінов висловлює сумнів у тому, що Олега Кузьміних звільнили без обміну.

«У звільнення важко повірити», – написав він у фейсбуці.

«У нас була інформація про двох терористів на обмін, Настя Станко (журналістка «Громадського» телебачення – ред.) написала про п’ятьох на обмін. У підсумку – ніби й ні на кого. Але щось мені підказує, що див не буває», – додав журналіст.

Крім того, Шуклінов звернув увагу, що нічого не відомо про інших українських заручників, яких, за його інформацією, теж мали звільнити.

Він також написав у твітері, що його джерела наполягають: відбувся все-таки обмін. «Можливо, останньої миті щось змінилося», – припускає журналіст.

Раніше Шуклінов писав у твітері, що для звільнення Олега Кузьміних «ми у відповідь віддаємо двох сепарів», один із яких із Харкова.

Таку ж версію йому підтверджував і волонтер Віктор Майстренко, який теж займається обміном українських полонених. За словами волонтера, які Шуклінов навів на сайті агентства «ЛІГАБізнесІнформ», ішлося про обмін на українців «двох одіозних», із яких одного, з Харкова, «ідеолога «російського світу», давно хотіли» отримати сепаратисти.

Підполковник Олег Кузьміних, командир 90-го батальйону 81-ї бригади, брав участь в обороні донецького аеропорту і потрапив у полон до сепаратистів 20 січня цього року. 22 січня сепаратисти провели його й інших полонених українських захисників аеропорту принизливим маршем у Донецьку.

XS
SM
MD
LG