Доступність посилання

ТОП новини

Футбольні фанати «Дніпра» зробили у Варшаві «День України»


Українські вболівальники у Варшаві. 27 травня 2015 року
Українські вболівальники у Варшаві. 27 травня 2015 року

У Варшаві – матч Ліги Європи «Дніпро-Севілья». Петро Порошенко не приїхав, хоч збирався

Варшава – У Варшаві 27 травня стало своєрідним українським днем. У центрі міста гуляють кілька тисяч людей із українською національною символікою, а також символами Дніпропетровського футбольного клубу «Дніпро». Вони приїхали підтримати свій клуб у матчі фіналу Ліги Європи між українським «Дніпром» та іспанською «Севільєю». Серед гостей матчу мав бути президент України Петро Порошенко. Про це з попереднього дня інформували польські ЗМІ. У столиці Польщі президент України мав зустрітися з поки що чинним президентом Польщі Броніславом Коморовським, а також новообораним президентом Анджеєм Дудою. Проте у Варшаві Петро Порошенко так і не з'явився. Про те, що зустріч перенесли на пізніший термін, повідомив у коментарі Радіо Свобода прес-секретар президента України Святослав Цеголко. Водночас про причини зміни дати зустрічі Цеголко не повідомив.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:45 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Починаючи від вівторка польські ЗМІ, а за ними й українські повідомляли про очікуваний візит до Варшави Петра Порошенка. Він начебто мав зустрітися з Коморовським, а потім із Дудою. Інформуючи про це, деякі засоби масової інформації посилалися на свої джерела в оточенні Анджея Дуди. Та вже у вівторок пізно ввечері польські новинні інтернет-портали поширили спростування цієї новини. Мовляв, зустріч Дуди з Порошенком не відбудеться, оскільки новообраний президент надто зайнятий, а крім цього у середу він летить до Брюсселя. Поки що Дуда залишається депутатом Європарламенту, офіційно посаду президента він обійме лише 6 серпня.

У середу однопартієць Анджея Дуди Кшиштоф Щерський уточнив, що ця зустріч не відбудеться не через якісь політичні міркування, а через технічні причини. Мовляв, візит Петра Порошенка неочікуваний, тож не вдалося узгодити графіки двох політиків. «Це не політичне рішення, це просто перенесення на майбутнє зустрічі, яка, без сумніву, відбудеться», – наголосив Щерський.

Якщо йдеться про зустріч Порошенка з Коморовським, то в першій половині дня у середу канцелярія президента Польщі повідомляла, що ця зустріч відбудеться за три години до початку футбольного матчу. По обіді стало відомо, що українська сторона візит Порошенка відкликала. Про причини цього рішення канцелярія польского президента не повідомила.

Всі ми сьогодні біло-голубі – лунає у центрі Варшави

Зміна планів Петра Порошенка, який не приїхав до Варшави, не вплинула на святковий настрій уболівальників «Дніпра». Від ранку центром міста гуляли численні прихильники дніпропетровського футбольного клубу. Влада польської столиці надала українцям для їхньої фан-зони історичний центр міста, де завжди багато гостей з-за кордону. Натомість іспанська фан-зона міститься на правому березі Вісли, неподалік Національного стадіону, де відбувається матч. Хоч вболівальників двох клубів розвели по різних берегах Вісли, вони все одно зустрічаються, вітаються й обмінюються сувенірами. Попри футбольні емоції, такі зустрічі відбуваються без якихось неприємних несподіванок.

Упродовж дня у центрі Варшави лунали вигуки «Дніпро! Дніпро!», улюблені пісеньки українських фанатів, а також «Червона рута», гімн «Ще не вмерла». Хоч Петро Порошенко на матч до Варшави не прибув, та українські вболівальники зробили у Варшаві справжнє свято України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG