Доступність посилання

ТОП новини

Від 1 червня Пенсійний фонд не призначатиме спецпенсій – Розенко


Павло Розенко
Павло Розенко

Від 1 червня Пенсійний фонд України припиняє призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає прес-служби відомства.

Міністр нагадав, що закон, ухвалений Верховною Радою в березні, передбачав, що уряд до 1 травня має внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не підтримає цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

«Ми виконали норму закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не прийняв. Тому з 1 червня 2015 року Пенсійний фонд України припиняє призначати пенсії за спеціальними законами. З червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам будуть призначатися у відповідності з законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», як всім звичайним людям», – заявив Розенко, зауваживши, що ця норма не стосується вчених і військовослужбовців.

У березні Рада ухвалила урядовий законопроект № 2212 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення», який передбачав скасування спецпенсій.

XS
SM
MD
LG