Доступність посилання

ТОП новини

Російські прикордонники візуально оглянули «гумконвой» для Донбасу – ОБСЄ


Спостережна місія ОБСЄ у російських пунктах пропуску «Гуково» й «Донецьк» повідомляє, що сьогодні, 28 травня, з Росії в Україну через російський «Донецьк» у Ростовській області в’їхали 50 вантажівок зі складу нового «гуманітарного конвою». За повідомленням спостерігачів, серед них 44 машини були призначені для перевезення вантажів та 6 супроводжували колону. На вантажівках, повідомляють в ОБСЄ, був напис «Гуманітарна допомога з Російської Федерації».

«Вантажівки зупинилися у зоні митного контролю і вишикувалися у три лінії. Російські прикордонники і митники візуально оглянули вміст причепів. Більшість вантажівок також оглянув службовий пес. Українські представники – 8 прикордонників і один митник – були присутні під час огляду. О 7.40 всі вантажівки поїхали у бік України», – мовиться у повідомленні місії ОБСЄ.

За інформацією спостерігачів, порожні вантажівки повернулися у пункт пропуску «Донецьк» о 14.25, а після візуального огляду о 15.10 всі 50 машин поїхали у бік Росії.

У повідомленні йдеться про частину «гумконвою», яку Росія щоразу вводить в окуповані частини Донбасу через свій пункт пропуску «Донецьк». Інша частина таких «гумконвоїв» вводиться в окуповану частину Донбасу через російський пункт пропуску «Матвеєв Курган», у якому спостережної місії ОБСЄ немає.

Сьогодні, 28 травня, у МНС Росії повідомили про відправлення на Донбас нового «гуманітарного конвою». За їхньою інформацією, ця колона складалася зі 100 вантажівок, яка біля кордону мали розділитися на дві колони, далі одна їхати до Донецька, інша – до Луганська.

Це вже 28-й конвой з Росії із «гуманітарною допомогою» для Донбасу, останній був 21 травня.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі попередні такі вантажі з Росії переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.

XS
SM
MD
LG