Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: «Я публічна людина, і не міг скоїти дій, в яких мене звинувачують»


Кернес назвав справу щодо побиття євромайданівців сфальсифікованою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

Судову справу проти Геннадія Кернеса перенесли на 3 липня 2015 року

Київський районний суд Полтави переніс розгляд справи міського голови Харкова Геннадія Кернеса на 3 липня 2015 року. Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні двох євромайданівців, тортурах та погрозі вбивством. Сам мер Харкова заявляє, що справа проти нього фальсифікована.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Судове засідання розпочалося з того, що адвокати мера Харкова Геннадія Кернеса подали заяву на відвід прокурора Олександра Ганілова.

Адвокати обвинувачуваного одностайно нарікають на зацікавленість прокурора у судовій справі, говорить адвокат Кернеса Олександр Русин.

«Згідно із законом, участь прокурора повинна бути неупереджена та об’єктивна, адвокати намагаються показати всі обставини, які свідчать про особисту зацікавленість прокурора Ганілова, про його упереджене ставлення до сторони захисту та до самого обвинуваченого. На цій підставі і є відвід», – сказав він.

Думкою стосовно заяв адвокатів обвинувачуваного Кернеса щодо відводу прокурора поділився і сам прокурор Олександр Ганілов.

«Я відповідаю на всі їхні випади, на всі доводи, які вони висловлюють, хоча немає жодних обґрунтувань», – зауважив прокурор.

«Судову справу затягують навмисно» – адвокат постраждалих майданівців

На підготовчому засіданні вирішувалося одне єдине питання: чи можливо на основі обвинувального акту призначити судове засідання по суті. Адвокат постраждалих Тетяна Зелькіна наголошує, що судову справу затягують навмисно.

В результаті судового розгляду, якщо ми до нього дійдемо, ми очікуємо обвинувального вироку
Тетяна Зелькіна

«Я не здивуюсь, якщо сьогодні ми почуємо щонайменше чотири аналогічні клопотання. У результаті судового розгляду, якщо ми до нього дійдемо, а я на це дуже сподіваюся, ми очікуємо обвинувального вироку», – зазначає вона.

Вони вже вкотре наполягають на тому, щоб суд знову був перенесений до міста Харкова. Там вони зможуть повернути цю справу, як самі захочуть
Олександр Кутянін

«Все це відбувається для того, щоб ми в жодному разі не підійшли до суті розгляду цієї справи. Тому що вони зацікавлені поставити людей, які ухвалюватимуть «їхні рішення», адже вони вже вкотре наполягають на тому, щоб суд знову був перенесений до міста Харкова. Я вважаю, що там вони зможуть повернути цю справу, як самі захочуть. Власне, це і є основною лінією захисту», – заявив журналістам постраждалий Олександр Кутянін.

«Чергова галочка»

Головний обвинувачений скаржиться, що прокуратура необ’єктивна і що старші слідчі у цій кримінальній справі також. Це лише чергова галочка і справа сфальсифікована, заявив обвинувачений Геннадій Кернес.

«Ця справа повністю сфальсифікована і в даному випадку прокурор Ганілов є процесуально прокурором, тобто є прокурор-слідчий, а це процесуальний прокурор, який організовував цю роботу і наглядав за всіма даними. Тут одностороння позиція, як ми всі сьогодні чули, адвокати потерпілих називають прокурорів своїми колегами, вони вже з ними майже як одна сім’я. Тому, я вважаю, що прокурор Ганілов має стосунок до фальсифікації разом із Аваковим і Геращенком. Я публічна людина і не міг скоїти тих дій, в яких мене звинувачують, в тому числі прокурор процесуальний Ганілов», – зазначив Кернес

Після того, як суддя втретє відхилив заяви про відвід прокурора, він вирішив задовольнити клопотання захисників і надати їм можливість ознайомитися з матеріалами справи в повному обсязі. Наступне судове засідання призначили на 3 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG